Hammaskiven poisto raskaus

Raskauden aikana naisen kehossa tapahtuu hormonitoiminnan muutoksia. Ne aiheuttavat muutoksia myös suussa: hampaiden reikiintymisen riski kasvaa ja ientulehdukset pahenevat. Tästä syystä hammaskiven poisto raskaus aikana on hyvin tärkeää. Sinun tulisi myös puhdistaa hampaasi ja ottaa huomioon terveelliset ruokailutottumukset.

Kun nainen tulee raskaaksi, hänen hormonitoiminnassaan tapahtuu muutoksia. Tämän seurauksena syljen pH laskee eli suu happamoituu.

Miksi hammaskiven poisto raskaus aikana on tärkeää?

Sylki ehkäisee hampaiden reikiintymistä, sillä se muuttaa syömisen jälkeen suumme pH:n normaaliksi. Koska syljen korjaava teho saattaa heiketä raskauden aikana, hampaiden reikiintymisriski nousee. Tämän lisäksi monet syövät enemmän välipaloja raskauden aikana, jolloin tietysti suun happohyökkäysten määrä vain kasvaa.

Raskauden loppupuolella ja imettämisen aikana suun terveydelle haitalliset bakteerit myös lisääntyvät enemmän.

Tästä syystä on hyvin tärkeää hoitaa hampaiden puhdistus ja hammaskiven poisto raskaus aikana tasaiseen tahtiin. Liiallinen hammaskivi voi aiheuttaa esimerkiksi ientulehduksia ja raskausaikana ne vain pahenevat.

Hampaan kiinnityskudosten vastustuskyky plakkia vastaan voi tulla paljon heikommaksi, jolloin ikenet vuotavat verta helposti, jos plakkia on edes hieman. Erittäin huolellinen suun terveyden ylläpito on siis raskausaikana hyvin oleellista.

Miten voin välttää hammaskiveä ja hampaiden reikiintymistä?

Sinun tulisi käydä hammaslääkärissä viimeistään silloin, kun raskaus on suunnitteilla. Käy puhdistamassa hampaat hammaskivestä ja hoida mahdolliset ientulehdukset kuntoon.

Tämän jälkeen sinun tulisi ylläpitää suun terveyttä.

  1. Harjaa hampaat kahdesti päivässä
  2. Käytä hammaslankaa
  3. Käytä suuvettä
  4. Muista ksylitoli

Harjaa hampaat huolellisesti sähköhammasharjalla kahdesti päivässä ja käytä reikiintymistä ehkäisevää hammastahnaa. Muista myös käyttää hammaslankaa joka ilta. Suuvesi on hyvä lisä, joka auttaa puhdistamaan bakteerit sellaisista koloista, joihin suuvesi ei yletä.

Ksylitolipurukumia kannattaa pitää mukana raskausaikana koko ajan. Voit syödä purukumia syömisen jälkeen, mikä auttaa ehkäisemään reikiintymistä.

Yhteenveto

Hampaiden ja suun terveys on hyvin tärkeää jokaiselle. Etenkin raskausaikana hammaskiven poisto itse hammaslääkärissä on oleellista, jotta vältyt ientulehduksilta ja ehkäiset hampaiden reikiintymistä.

Ota siis yhteyttä hammaslääkäriin viimeistään raskautta suunniteltaessa ja hoida hampaasi kuntoon.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2019 HammasOskari Oy
Sopimusehdot
Yhteystiedot
  • Hammaslääkäriasema Oskari, Liesikuja 4 A, 01600, VANTAA
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme palveluitamme. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön ja yleiset sopimusehdot. Lue lisää
Jatka selailua