Hammaskiven poisto kotikonstein

Hammaskivi on vaiva, joka ilmenee varmasti jokaisella potilaalla joskus. Hammaskivi on kovettunutta bakteeripeitettä, eli plakkia, joka on päässyt jämähtämään hampaiden pinnalle huonon suuhygienian seurauksena. Plakkia syntyy, kun suussa on ruoan mukana tulleita mikrobeita. Plakki tulisi puhdistaa hampaista kahdesti päivässä harjaamalla, ja käyttämällä hammaslankaa. Tässä artikkelissa katsomme, että onko hammaskiven poisto kotikonstein mahdollista.

Hammaskiven poisto kotikonstein – onnistuuko se?

Välillä plakkia jää vaikeisiin ongelmakohtiin, esimerkiksi ienten rajoihin, jolloin plakki pääsee kovettumaan hammaskiveksi asti. Hammaskiven rakenne on karheaa, jonka takia sen pinnalle kertyy yhä helpommin lisää bakteeripeitteitä. Hammaskiven poisto kotikonstein on kuitenkin mahdotonta, eikä sitä voi poistaa muualla kuin ammattilaisen vastaanotolla, eli suuhygienistillä tai hammaslääkärillä.

Hammaskiven poistoa varten sinun pitäisi käydä hammaslääkärin vastaanotolla puolen vuoden tai vuoden välein. Hammaskiven poisto kotikonstein ei onnistu, mutta hammaslääkärillä siihen menee vain muutamia minuutteja.

Hammaskiven ehkäiseminen kotona

Vaikka hammaskiven poisto kotikonstein on mahdotonta, voit silti ehkäistä sen syntymistä helposti pitämällä huolen suun ja hampaiden puhtaudesta seuraavilla tavoilla:

  • Hampaiden pesu kaksi kertaa päivässä
  • Hammaslangan käyttö kerran päivässä
  • Suuveden käyttö
  • Ksylitolivalmisteet aina ruokailun jälkeen
  • Hammaslääkärin tarkastus puolen vuoden välein

Miten hammaskivi poistetaan?

Hammaskiveä poistetaan hammaslääkärin tai suuhygienistin toimesta kahdella erilaisella tavalla. Ultraääni on suositumpi ja uudempi tapa, jossa käytössä on pieni laite, jonka korkeataajuisella värähtelyllä hammaskivi saadaan helposti irtoamaan hampaan pinnalta. Tämä on paljon nopeampi ja kivuttomampi tapa, mutta saattaa vihloa niitä, joilla on taipumusta vihloviin hampaisiin.

Toinen tapa on käsi-instrumentti, joka on pieni, metallinen raaputin. Tällä välineellä hammaskivi raaputetaan manuaalisesti irti hampaan pinnalta, ja näin ollen voi olla hieman kivuliaampi ja pidempi toimenpide. Tämä ei vaurioita hampaiden pintaa, jos sen on tehnyt ammattilainen.

Yhteenveto

Hammaskiven poisto olisi syytä tehdä säännöllisin väliajoin. Sopiva väliaika voi olla vaikea löytää, mutta esimerkiksi puolen vuoden tai vuoden välein on ihan hyvä aika käydä poistattamassa hammaskivi. Hammaskiven määrä on ykisilöllistä, sillä toisille sitä kertyy enemmän ja useammin, kuin toisille, mutta siihen on monta vaikuttavaa tekijää, joista tärkein on hygienia.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2019 HammasOskari Oy
Sopimusehdot
Yhteystiedot
  • Hammaslääkäriasema Oskari, Liesikuja 4 A, 01600, VANTAA
© 2017-2019 HammasOskari Oy Sopimusehdot
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme palveluitamme. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön ja yleiset sopimusehdot. Lue lisää
Jatka selailua