Voit varata ajan turvallisesti nettiajanvarauksella. Ajanvaraustiedot tallentuvat Assisdent -potilastietojärjestelmään (Entteri Oy) suojatun SSL-yhteyden kautta, emmekä tallenna potilastietoja omiin palvelimiin). Voit lukea lisää evästeistä ja tietoturvastamme täältä
Lue lisää

Hammaskiven ehkäisy

Hammaskivi on hampaan pinnalle kovettunut kerrostuma, jonka ovat aiheuttaneet suussa asuvat mikrobit ja syljen oma mineraali nimeltään kalsiumkarbonaatti. Ensin mikrobit muodostavat bakteeripeitteen hampaan pinnalle, joka sitten kovettuu kalsiumkarbonaatin ansiosta. Toisin sanoen hammaskivi on kivettynyttä plakkia. Hammaskiven ehkäisy on hyvin helppoa ja sen voi tehdä kotioloissa.

Etenkin alaetuhampaiden sisäpinnat ja yläposkihampaiden ulkopinnat ovat alttiita hammaskivelle. Jos hammaskiveä ei ehkäistä, niin sen joutuu poistamaan hammaslääkärissä. Monet luulevat, että hammaskiven poisto sattuu: vaikka se ei ole kivuliasta, niin se voi silti olla epämiellyttävää. On siis parempi hoitaa hammaskiven ehkäisy kotona.

Hammaskivi voi syntyä parissa viikossa

Hammaskivi muodostuu yksilöllisesti ja siihen vaikuttaa esimerkiksi syljen kalsiumpitoisuus. Pahimmassa tapauksessa hammaskiveä voi syntyä jopa viikkojen sisällä. Suurin osa hammaskiven kertymisestä tosin tapahtuu kuukausien kuluessa. Hammaskiven ehkäisy on siis tärkeää jatkuvasti.

Hammaskiven ehkäisy onnistuu kotona hyvin helposti muutamalla askeleella.

  1. Oikeat välineet. Harjaa hampaasi kaksi kertaa päivässä, aamuin ja illoin. Pese hampaasi pehmeällä hammasharjalla ja fluoria sisältävällä hammastahnalla. Sähköhammasharja on yleensä kaikista tehokkain vaihtoehto. Muista vaihtaa sähköhammasharja tai tavallinen harjasi kuukauden välein.
  2. Harjaa rauhassa. Hampaiden harjaukseen kannattaa käyttää aikaa. Aloita harjaaminen takahampaista ja pidä harjaa vinossa kulmassa. Harjaa 2-3 hammasta kerrallaan pienillä liikkeillä ja käytä hampaiden harjaamiseen jopa 2-3 minuuttia.
  3. Muista hammaslanka. Hammaskiven ehkäisy vaatii myös hammaslankaa. Muista siis käyttää hammaslankaa aina iltapesun ohessa. Vahattu hammaslanka tai hammasväliharja ovat erinomaisia vaihtoehtoja.

Yhteenveto

Hammaskiven ehkäisy vaatii hampaiden harjausta ja hammaslangan käyttöä kahdesti päivässä. Kun hoidat hampaasi kunnolla kotioloissa, hammaslääkärissä käyminen helpottuu.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2024 HammasOskari Oy
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.