Voit varata ajan turvallisesti nettiajanvarauksella. Ajanvaraustiedot tallentuvat Assisdent -potilastietojärjestelmään (Entteri Oy) suojatun SSL-yhteyden kautta, emmekä tallenna potilastietoja omiin palvelimiin). Voit lukea lisää evästeistä ja tietoturvastamme täältä
Lue lisää

Hammaskiven ehkäisy

Hammaskivi on väriltään vaaleaa, hampaiden pinnoilla ja ienten rajoissa sijaitsevaa kalkkimaista kertymää. Hammaskivi on inhottava vaiva ja se tulisi poistaa hampaista säännöllisin väliajoin. Hammaskiven ehkäisy kotona on onneksi helppoa.

Mitä on hammaskivi?

Hammaskivi on alkuperältään bakteeripeitettä, eli plakkia. Plakkia kertyy hampaisiin aina potilaan syödessä, jolloin hampaisiin pääsee bakteereita. Bakteeripeitteet tulisi aina puhdistaa huolellisesti hyvällä kotihoidolla, mutta joskus hampaisiin jää huomaamatta hieman plakkia. Ajan myötä plakki kovettuu hammaskiveksi, joka on poistettava hammaslääkärin tai suuhygienistin vastaanotolla. Hammaskiveä ei voi poistaa kotikonstein itse.

Miten hammaskivi poistetaan?

Hammaskivi poistetaan aina hammaslääkärin tai suuhygienistin toimesta. Hammaskiven poistamiseen on olemassa kaksi eri tapaa, jotka oikein käytettynä eivät vaurioita hampaiden pintaa.

Käsi-instrumentti on väline, joka muistuttaa metallista raaputinta. Tällä välineellä suuhygienisti tai hammaslääkäri pystyy raaputtamaan haitallisen hammaskiven pois hampaiden pinnoilta ja ienten rajoista. Tämä tapa voi olla hieman pidempikestoisempi ja kivuliaampi, kuin ultraääni.

Ultraääni on korkeataajuista värähtelyä toiminnassaan hyödyntävä laite, joka muistuttaa ulkonäöltään hieman kynää. Ultraäänellä hammaskiven poisto onnistuu nopeasti ja vaivattomasti, ja on usein myös kivuttomampi, kuin käsi-instrumentti.

Hammaskiven ehkäisy kotona

Hammaskiveä ei voi poistaa itse kotona, mutta kotona on mahdollista estää sen kertyminen. Hyvällä suuhygienialla ja huolellisella hampaiden puhdistuksella pystyy estämään hammaskiven kerääntymisen hampaisiin. Hammaskiven ehkäisy kotona onnistuu suun puhtaana pitämisellä. Noudata näitä ohjeita:

  • Harjaa hampaat huolellisesti kaksi kertaa päivässä
  • Käytä hammaslankaa kerran päivässä
  • Käytä suuvettä harjausten välissä
  • Käytä ksylitolivalmisteita taina ruokailun jälkeen
  • Varaa aika hammaslääkärin tarkastukseen puolen vuoden välein

Yhteenveto

Hammaskiveä voi ehkäistä hyvällä kotihoidolla ja huolellisella suuhygienialla. Hammaskiveä ei voi poistaa itse, vaan se tulee aina suorittaa lääkärin tai suuhygienistin vastaanotolla. Hammaskiven ehkäisy on helppoa ylläolevia ohjeita noudattamalla.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2024 HammasOskari Oy
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.