Voit varata ajan turvallisesti nettiajanvarauksella. Ajanvaraustiedot tallentuvat Assisdent -potilastietojärjestelmään (Entteri Oy) suojatun SSL-yhteyden kautta, emmekä tallenna potilastietoja omiin palvelimiin). Voit lukea lisää evästeistä ja tietoturvastamme täältä
Lue lisää

Hammasimplantti ongelmat

Hammasimplantti on yleisimmin titaanista valmistettu keinojuuri, joka kiinnitetään leukaluuhun. Näihin hammasimplantteihin voi kiinnittää vaikka siltoja, kruunuja tai irtoproteeseja. Vaikka hammasimplantti ei ole oma oikea hampaasi, niin sitä pitää hoitaa ihan samalla tavalla kuin omia hampaita. Implantit pitää myös tutkituttaa säännöllisin väliajoin ihan samalla tavalla kuin omat hampaat, jotta vältät hammasimplantti ongelmat.

Mitä hammasimplanttihoito tarkoittaa?

Hammasimplantin avulla voi korvata proteettisesti yhden tai useamman hampaan. Lisäksi kokonaan hampaattoman leuan kokoproteesi on mahdollista korvata implanttisillalla. Vaihtoehtoisesti proteesin voi kiinnittää implanttijuuriin.

Mitkä ovat yleisimmät hammasimplantti ongelmat?

Suurimmat hammasimplantti ongelmat ovat sitä ympäröivän pehmytkudoksen tulehdus. Se on kuin hampaan ympärillä oleva ientulehdus, tai gingiviitti.

Tulehdusalueen voi hoitaa puhdistamalla aluetta, harjaamalla hampaita huolellisesti ja puhdistamalla hammasvälit kunnolla. Mikäli tämä ei ole riittävä hoito, niin tulehtuneen alueen voi myös puhdistaa ammattimaisesti hammaslääkärin vastaanotolla. Hammaslääkäri voi samalla antaa sinulle hoito-ohjeistuksen kotihoitoa varten.

Mikäli hammasimplantti kipu etenee implantin ympärillä olevaan leukaluuhun, hammasimplantti ongelmat pahenevat ja syntyy peri-implantiitti. Se on kuin parodontiitti, eli hampaan ympärillä oleva kiinnityskudostulehdus. Tällöin implantin ympärillä oleva luu alkaa tuhoutua ja implantin kiinnitys huononee

Tämä ongelma vaatii aina hammaslääkärin huomiota ja sen pysäyttäminen on haastavaa. Kotihoito onkin yksi parhaista tavoista hoitaa implanttia ja pitää se hyvässä kunnossa. Jos implantti alkaa liikkua, sen menettäminen onkin hyvin todennäköistä.

Miten hammasimplantti ongelmat voi ehkäistä?

Kotihoidolla on suuri ja tärkeä osa hammasimplanttien hoidossa. Muista siis aina seurata perushoito-ohjeita:

1. Harjaa hampaat sähköhammasharjalla kahdesti päivässä.
2. Muista käyttää hammaslankaa joka ilta.
3. Suuveden käyttäminen auttaa puhdistamaan vaikeasti puhdistettavia hampaankoloja.

Yhteenveto

Hammasimplantti ongelmat voivat olla hankalia hoitaa. Huolellinen kotihoito on siis todella tärkeää. Hammasimplanteista pitäisikin pitää ihan yhtä hyvää huolta kuin omista hampaistasi.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2024 HammasOskari Oy
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.