Voit varata ajan turvallisesti nettiajanvarauksella. Ajanvaraustiedot tallentuvat Assisdent -potilastietojärjestelmään (Entteri Oy) suojatun SSL-yhteyden kautta, emmekä tallenna potilastietoja omiin palvelimiin). Voit lukea lisää evästeistä ja tietoturvastamme täältä
Lue lisää

Suuhygienisti työnkuva - mitä hän tekee?

Suuhygienistit ovat monelle varmasti tullut tutuksi hammaslääkärikäyntien yhteydessä. Kuitenkin suuhygienisti työnkuva voi olla vähemmän tuttu, etenkin jos ei ole kiinnostunut hampaidenhoitoalasta ja sen myötä asiaan perehtynyt. Hammaslääkäri kuitenkin eroaa suuhygienististä monella tapaa, vaikka se voi maallikolle näyttääkin aika samalta.

Miten suuhygienistiksi opiskellaan?

Suuhygienistiksi valmistutaan kolmannen asteen koulutuslaitoksesta, eli tässä tapauksessa ammattikorkeakoulusta. Koulutuksen keskimääräinen kesto on noin kolme ja puoli vuotta. Työtilanne suuhygienisteilla on hyvä ja palkka liikkuu noin 2300 euron paikkeilla kuukaudessa.

Suuhygienistin työpäivä

Suuhygienistit työskentelevät sairaaloissa, hammaslääkäriasemilla sekä terveyskeskuksissa. Heidän työpäivä alkaa aamulla, noin puoli tuntia ennen ensimmäisen potilaan tuloa. Suuhygienisti tarkastaa oman työtilansa ja desinfioi kaikki paikat huoneesta sekä pitää huolen että käytössä on puhtaat, steriilit välineet ensimmäistä potilasta varten.

Huoneen puhdistaminen ja desinfiointi jokaisen potilaan välillä kuuluu hygienistin päivään. Ennen potilaan tuloa hygienisti tutustuu potilaan tietoihin hieman etukäteen. Näin saadaan sujuvampi aloitus hoidolle.

Suuhygienisti ja hänen työnkuvansa on todella vaihtelevaa päivittäin. Heillä on potilaita kaikista eri ikäryhmistä kaikkine erilaisine ongelmineen ja ratkaisuineen. Suuhygienistin työnkuvalista on aika pitkä, eikä sitä potilas välttämättä tiedä, kuinka paljon heidän tehtäväalueeseensa kuuluukaan.

Mikä on suuhygienisti työnkuva?

Suuhygienisti työnkuva vaihtelee paljon riippuen siitä, mitä milloinkin aikatauluun kuuluu. Heidän tehtäviinsä voivat kuulua esimerkiksi seuraavat toimenpiteet:

  • Hoitaa potilaan vihlovia hampaita
  • Hoitaa operoitavan alueen puudutuksen
  • Asettaa väliaikaisen paikan hampaaseen
  • Suun terveystarkastukset asiakkailla kaikista ikäluokista
  • Ennaltaehkäisee hampaiden reikiintymistä sekä selvittää reikiintymisen syytä
  • Pinnoitus hampaille
  • Vaalennusmuottien valmistaminen sekä potilaan hampaiden vaalennus
  • Mittaa sylkeä ja sen eritystä
  • Osallistuu lasten oikomishoitoon

Yhteenveto

Suuhygienisti työnkuva koostuu siis monista eri asioista, jotka liittyvät hampaiden ja suun terveyden ylläpitämiseen ja hoitoon. Voit varata ajan suuhygienistille tai hammaslääkärille oman hammaslääkärisi vastaanotolla.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2024 HammasOskari Oy
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.