Suuhygienisti - mitä tekee?

Hammaslääkärin vastaanotto on monelle meistä tuttu paikka, sillä siellä tulisi käydä säännöllisin väliajoin vähintäänkin tarkastuksessa. Kuitenkin monikaan asiakkaista ei välttämättä tiedä, mitä hammaslääkäriasemilla oikeasti tapahtuu ja millaisilla ammattinimikkeillä siellä työskennellään.

Esimerkiksi suuhygienisti on varmasti ainakin tuttu sana, mutta sen merkitys voi olla hieman vähemmän tunnettu. Suuhygienistin vastaanotolla kuitenkin käyvät suuri osa hammaslääkäriaseman asiakkaista. Tässä artikkelissa katsomme, kuka suuhygienisti on ja mitä hän tekee.

Kuka on suuhygienisti ja mitä hän tekee?

Suuhygienisti on hammaslääkäriasemilla, sairaaloissa ja terveyskeskuksissa työskentelevä terveydenhuoltoalan ammattilainen. Suuhygienistin työtehtävät ovat paljolti poikkeavia verrattuna hammaslääkärin työtehtäviin, vaikkakin aivan yhtä tärkeitä.

Suuhygienisti opiskelee ammattiinsa ammattikorkeakoulussa, joita on muutama ympäri Suomea. Ammattiin opiskeleminen kestää noin 3,5 vuotta, ja siihen sisältyy monipuolisia eri korkeakouluopiskelun osa-alueita. Suuhygienistin työllistyminen on nykyään hyvä.

Suuhygienistin työnkuvaan kuuluu paljon asioita, joita hammaslääkäri ei välttämättä suorita sen keskittyessä eri operaatioihin potilaan suussa.

Keskeisimpiä suuhygienistin tehtäviä ovat esimerkiksi seuraavat:

  • Hammaskiven poistaminen
  • Hampaiden vaalentaminen
  • Potilaan kotihoidon ohjeistaminen ja sen seuraaminen
  • Syljen ja sen erityksen mittaaminen
  • Lasten oikomishoitoon osallistuminen
  • Hammaslääkärin assistentoiminen
  • Erilaisten iensairauksien hoito ja tutkiminen

Yllämainittujen työtehtävien lisäksi suuhygienisti tekee paljon muutakin edistääkseen potilaan terveyttä suussa.

Suuhygienisti, mitä hän tekee ja toimenkuva

Suuhygienistit työskentelevät usein itsenäisesti. Hygienistin päivä alkaa työhuoneen desinfioimisella ja siistimisellä päivän ensimmäistä potilasta varten. Potilaan saapumista odotellessa hygienisti tutustuu potilaan tietoihin etukäteen valmiiksi. Pelkän hampaiden hoitamisen lisäksi suuhygienisti tukee potilaan kotihoitoa ja sen edistämistä, joka on suun terveyden ylläpidon kannalta välttämätöntä.

Suuhygienisti tekee paljon edistääkseen potilaan suun ja suun alueen hyvinvointia ja terveyttä, usein hammaslääkärin tarkastuksen tai muiden toimenpiteiden yhteydessä. Suuhygienisti tekee todella tärkeää työtä, eikä sitä tulisi ajatella vähemmän tärkeänä kuin hammaslääkärin tekemää työtä, vaikka näiden kahden ammattilaisen ero voi olla hieman hankalaa tunnistaa.

Yhteenveto

Suuhygienistin työ on tärkeää ja tapaat heitä usein hammaslääkärin vastaanotolla. Voit varata ajan suuhygienistille esimerkiksi hampaiden puhdistusta varten ottamalla yhteyden hammaslääkärin vastaanotolle.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2019 HammasOskari Oy
Sopimusehdot
Yhteystiedot
  • Hammaslääkäriasema Oskari, Liesikuja 4 A, 01600, VANTAA
© 2017-2019 HammasOskari Oy Sopimusehdot
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme palveluitamme. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön ja yleiset sopimusehdot. Lue lisää
Jatka selailua