Voit varata ajan turvallisesti nettiajanvarauksella. Ajanvaraustiedot tallentuvat Assisdent -potilastietojärjestelmään (Entteri Oy) suojatun SSL-yhteyden kautta, emmekä tallenna potilastietoja omiin palvelimiin). Voit lukea lisää evästeistä ja tietoturvastamme täältä
Lue lisää

Miten suuhygienistin työhön opiskellaan?

Suuhygienistin ammatti on kiinnostava ja monet harkitsevat alan opiskelua. Mutta miten suuhygienistin työhön opiskellaan ja missä sen voi tehdä? Tässä artikkelissa katsomme aihetta lähemmin!

Suuhygienistin tutkinto on mahdollista suorittaa useissa eri ammattikorkeakouluissa ympäri Suomea:

  • Oulun seudun ammattikorkeakoulu, Oulu
  • Turun ammattikorkeakoulu, Turku
  • Savonia ammattikorkeakoulu, Kuopio
  • Metropolia ammattikorkeakoulu, Helsinki

Miten suuhygienistin työhön opiskellaan: pääsyvaatimukset kouluihin

Suuhygienistin ammatin opiskelu tapahtuu korkeakoulussa, joita löytyy eri puolilta Suomea. Koulutukseen on mahdollista hakea silloin, kun pohjalla on tutkinto toisen asteen koulusta, eli lukiosta, ammattikoulusta tai muusta vastaavasta koulutuksesta. Korkeakouluopinnot voi suorittaa myös aikuiskoulutuksena. Terveydentilan tulee olla perusterve, jotta koulutukseen voi tulla hyväksytyksi.

Tässäkin tutkinnossa hakijan on läpäistävä pääsykoe. Pääsykokeiden sisältö vaihtelee jokaisessa ammattikorkeakoulussa, mutta kuitenkin läpipääsyn vaatimukset ovat samat. Pääsykokeilla on tarkoitus kartoittaa hakijan todellista halua ja motivaatiota opiskella ammattiin, sekä sitä, onko kyseinen hakija riittävän pätevä hoitotyöhön.

Ammatin opiskeleminen kestää noin 3,5 vuotta

Suuhygienistin ammattiin opiskeleminen ammattikorkeakoulussa kestää 3,5 vuotta. Koulutus voi alkaa joko tammikuussa tai syyskuussa, riippuen koulusta ja koulutuksen alkamisesta. Tähän koulutukseen tulee hakea yhteishaussa joko syksyllä tai keväällä.

Opetuksesta osa tapahtuu työharjoittelupaikassa tai lähiopetuksessa. Siihen sisältyy myös itsenäistä opiskelua, joka voi olla tentteihin lukemista. Yhden opintopisteen laajuus vastaa 27 tuntia opiskelijan työpanosta, ja näitä pisteitä vaaditaan 210 suorittaakseen suuhygienistin tutkinnon.

Tärkeä osa tutkinnon suorittamista ovat työharjoittelujaksot. Työharjoittelut suoritetaan hammaslääkäriasemilla tai muissa terveydenhuollon yksiköissä, jossa suuhygienisti työskentelee. Työharjoittelujakson työnteko on ilmaista, eli työstä ei makseta palkkaa opiskelijoille, mutta sen sijaan he voivat sillä kerryttää heidän opintopisteitään.

Työharjoittelussa opiskelijat pääsevät näkemään, kuinka heidän opiskelemansa ammatti toimii käytännössä, ja pääsevät osallistumaan valvotusti työntekoon. Opiskelijat pääsevät tekemään kuitenkin vain murto-osan kaikesta siitä, mitä oikea, valmistunut suuhygienisti tekee ammatissaan joka päivä. Työharjoittelu on todella tärkeä osa opiskelua tähän ammattiin.

Koulutuksen suorittamisen jälkeen on mahdollista hakeutua opiskelemaan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa sekä yliopisto-opintoja, myös mahdollisesti erikoistumisopintoja.

Yhteenveto

Lisätietoa siitä, miten suuhygienistin työhön opiskellaan, voit kysyä esimerkiksi opinto-ohjaajalta tai suoraan koulusta.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2024 HammasOskari Oy
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.