Voit varata ajan turvallisesti nettiajanvarauksella. Ajanvaraustiedot tallentuvat Assisdent -potilastietojärjestelmään (Entteri Oy) suojatun SSL-yhteyden kautta, emmekä tallenna potilastietoja omiin palvelimiin). Voit lukea lisää evästeistä ja tietoturvastamme täältä
Lue lisää

Mitä suuhygienisti tekee - selvitä täältä!

Kaikki hammaslääkärissä joskus käyneet ovat varmasti joutuneet myös käymään suuhygienistillä. Se, mitä suuhygienisti tekee, voi olla monille hieman harmaan peitossa, jotka eivät hammashoitoalaan ole sen koommin perehtyneet. Suuhygienistin työnkuva on kuitenkin aivan eri asia kuin hammaslääkärin työnkuva, mutta he jakavat tiettyjä yhteisiä työtethtäviä toistensa kanssa.

Mitä suuhygienisti tekee ja missä he työskentelevät?

Suuhygienistit toimivat sairaaloissa, terveyskeskuksissa sekä hammaslääkäriasemilla. Suuhygienisti voi olla yksityisvastaanotolla joko yrittäjänä tai työsuhteessa. Suuhygienistin työtilanne on hyvä, ja ammattiin voi opiskella ammattikorkeakoulussa Kuopiossa, Oulussa, Helsingissä sekä Turussa, ja koulutus kestää noin kolme ja puoli vuotta. Suuhygienistin keskimääräinen kuukausipalkka on noin 2300 euroa. Suuhygienisti on siis terveydenhoitoalan ammattilainen, joka on Valviran laillistama.

Suuhygienistit tekevät potilastyötä, joka suurimmalti osalti painottuu iensairauksien hoitoon ja kotihoidon ohjeistamiseen. Suuhygienistien työssä on paljon vaihtelevuutta joka päivä. He hoitavat potilaita kaikista ikäluokista sekä päivän monipuolisuus riippuu siitä, mitä suuhygienisti tekee työpäivänsä aikana.

Yksi suuhygienistin tärkeimpiä tehtäviä on potilaan kotona suoritettavan hampaiden hoidon ohjeistaminen. Jokaisella potilaalla on omat, yksilöllisesti sopivat omahoitotuotteet ja -ohjeet, joita suuhygienisti potilaalle neuvoo, jotta suu pysyisi parhaimmassa mahdollisessa kunnossa.

Suuhygienistin yleisimmät tehtävät  ovat:

 • Kuvantaa, eli ottaa röntgenkuvat potilaan hampaista
 • Hoitaa alueen puudutuksen
 • Osallistuu lasten oikomishoitoon
 • Suun terveystarkastukset kaiken ikäisillä asiakkailla
 • Ennaltaehkäisee reikiintymistä sekä selvittää sen syytä
 • Pinnoitus
 • Hoitaa vihlovia hampaita
 • Vaalennusmuottien valmistaminen sekä myös hampaiden vaalennus
 • Asettaa hampaaseen väliaikaisen paikan
 • Keinojuurirakenteen ylläpitohoito ja puhdistaminen
 • Terveysneuvonta potilaalle yksilöllisesti

Yhteenveto

Se, mitä suuhygienisti tekee, liitty paljon vastaanoton potilaiden tarpeisiin. Heidän työnkuvansa on monipuolinen ja koostuu yleisestä suun ja hampaiden hyvinvoinnin huolehtimisesta. Voit varata ajan joko suuhygienistille tai hammaslääkärille soittamalla hammaslääkärisi vastaanotolle. Muista käydä tarkastuksessa ainakin puolen vuoden välein!

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2024 HammasOskari Oy
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.